Chemtrails i Roslagen

15 april 2011 var den första dagen det sprayades chemtrals hela dagen lång hemma i Bergshamra i Roslagen.

Jag hade hållit koll på himlen i nästan ett års tid och noterat att vi troligen hade skonats från sprayning från flygplan unde hela vintern. (Fast å andra sidan vad som pågår ovanför molnen har man ingen aning om)

Men nu var det dags, den 15 april kördes det igång. Och tråkigt kan jag berätta, att från den dagen blev vi sprayade från flygplan nästan dagligen hela våren och hela sommaren. Ibland mer och ibland mindre.

Ibland sprayades det så mycket så det blev alldeles disigt på kvällen och himlen blev alldeles skyig och såg helt onormal ut. Flera dagar efter en massiv sprayningsattack var himlen som disig och inte alls lika blå som den normalt brukar vara.

Nu när jag skriver detta är det den 16 september 2011 och senaste veckorna har sprayningarna avtagit. Förra sommaren hade vi också chemtrails, men inte alls lika mycket, då kom det bara några plan per per dag, som jag lade märke till.

Här nedan har jag lagt upp några bilder som visar hur det såg ut på himlen från 15 april till och med hösten 2011.

.

.

Solnedgång 15 april

..

.

Under hela våren sprayades det sedan i stort sett dagligen

21 april 2011

.

21 april 2011

.

.

Sedan blev det påsk och sprayningen upphörde i ca 3 dagar och himlen blev blå och fin igen

.

.

.

Dagen efter påskhelgen kördes det igång igen

Och sedan var det full rulle resten av våren och hela sommaren

Ofta kom det plan flera gånger per timme. Alltid fanns det några streck på himlen och vi undrade om vi borde vara ute över huvudtaget. Men man kan ju inte heller sitta inne en hel sommar, så vi var ute ändå, men tillvaron kändes smutsig.

26 maj 2011

.

Och hela sommaren

30 juni 2011

.

.

.

22 juli 2011

.

.

.

27 juli 2011

.

27 juli 2011

.

27 juli 2011

.

Visst är det sorgligt!

Och här nedan ytterligare några bilder jag tog på sensommaren

Riala

.

Rimbo

.

Bergshamra

.

Bergshamra

.

Uppdaterat 15 januari 2012. Under 2011 efter den 15 april blev vi under 2011 mycket tungt sprayade.

Jag kan säga att det pågick nästan varje dag. Det kunde hålla upp några dagar max en vecka men sedan körde de igång igen. Det kom osannolikt många plan ett efter ett. Bara på nolltid hade ett tiotal plan kört ovan oss och sprutat ur sina äckliga gifter.

Man tror det knappt är sant och det är nog därför många människor har svårt att ta till sig detta. För det är ju svårt att förstå, att vi blir giftbesprutade från flygplan, med våra politiker och myndigheters goda minne.

Uppdaterat: 26/6 2014. Chemtrails-Geoengineering besprutningarna pågår fortfarande. Inga tecken till avmattning, tyvärr. Vi får nog, om vi inte får stopp på besprutningen, leva med detta elände i några år till. Frågan är bara hur det fram till dess kommer att bli; för oss människor, djur och natur. Jag känner sorg, men hoppas att detta vansinne slutar snart.

Uppdaterat: 17/6 2015. De sprayar fortfarande. Himlen är numera aldrig så där djupblå och vacker den tidigare kunde vara. Ofta har vi ett tjockt molntäcke över oss, som stänger ute solen. Solens strålar bromsas ofta upp av ett tjockt molntäcke som parkerar över oss dagar och veckor i sträck. Vädret är mindre skönt och solen värmer inte lika intensivt som tidigare. Ibland luckor i molnigheten och solen värmer som den ska, men tyvärr ganska snart är jet-planen tillbaka, och sprayar sina äckliga gifter över oss.

Notera också, att bilderna jag lade upp i början på bloggartikeln, där är himlen väldigt blå och chemtrailsstrimorna syns tydligt. Numera har himlen inte denna djupblå ton, utan den är allmänt ljusare och molnen är inte lika ulliga och fina som de var tidigare, före chemtrailsbesprutningarna.

Marina Szöges

 

Annons

145 svar till “Chemtrails i Roslagen”

 1. Elisabeth Nyström Barringer november 1, 2011 den 9:34 e m #

  Chemtrails måste stoppas!

  Miljöpartiet borde reagera och agera mot detta!

  Regeringen måste ställas till svars!

  • Mikael Jansson november 9, 2011 den 1:13 e m #

   Håller med dig, detta måste stoppas. Har skälv hållit koll här runt Borås området som jag bor i. Har tagit massa bilder skälv. Hoppas bara fler reagerar och agerar.
   Kram på sig
   Best regards
   Mikael

  • ddayperspective november 19, 2011 den 9:03 e m #

   Kan man vara säker på att den svenska regeringen INTE är inblandad? Någon dumpning av alla dessa giftiga ämnen för att kyla ner planeten verkar ju mycket långtsökt. Särskilt beträffande den norra hemisfären. Däremot tror jag att det kan handla om WARFARE… Att Sverige ingår i test för att se om man kan ”vattna” nationer till lydnad omärkligt. Att vi blir nöjda och glada och okritiska av det som vi andas in, preparerat vatten vi dricker och mat vi äter… Kanske tillräckligt höga koncentrationer är tänkt att ersätta soldater och vapen när regimer behöver bytas ut? Människor drogas omärkligt ner från skyn så vi bir än mer aningslösa och lätta att ”hantera”… Med tanke på tillständet i Sverige idag begriper jag inte hur väljarkåren överhuvudtaget kan föredra något alliansparti eller rödgrönt… Varför inte? USA lyckades länge dölja experimenten med strålning som den amerikanska regeringen utsatte sitt eget omedvetna folk för under 1950-60-talen…

  • För hemskt ! januari 30, 2013 den 6:12 e m #

   Detta är ju för hemskt, är det nån som samlat in dom där utsläppen och analyserat innehållet så man vet exakt vad det innehåller?
   Om inte annat så borde väl Greenpeace kunna göra detta, dom är ju resursstarka.
   Jag bidrar gärna med medel om det skulle behövas.

   • Anna juli 20, 2015 den 12:17 e m #

    I California har de kommit sa lang att de har kunnat prata med politiker – viktigt är att använda de rätta begreppen: Geo-Engineering och Solar Radiation Managementt, titta efter pa wikipedia. Det är ingen som tar ordet Chemtrail pa alllvar. Manga regnvatten och jord-analyser pavisar Aluminium, Barium och Strontium i ovanligt höga koncentrationer. Substanser som i denna fria form är toxiska. You tube: Shasta, CA Hearing on Covert Chemtrail Operation. 17 Juli 2014, Public Hearing.

  • Anna juli 20, 2015 den 12:44 e m #

   Titta pa You tube:Shasta, CA Hearing on Chemtrail Operation, Public Hearing. 17 Juli 2014. Aktivister har med Analys-material osv fatt politiker i deras kommun att reagera! Aktivera dina medmänniskor!
   Vem har tillgang till ett lab och kan analysera?
   Man hat hittat stora doser av aluminium, barium och strontium och även andra metaller. En vetenskapare har skrivit ut formulan i en amerikansk akademisk studietidskrift: David Keith under: Photophoretic levitation of engineered aerosols for geoengineering i ” pnas”, 2010.
   Han har tillgang till finansiella medel av Foundation FICER, där Bill Gates figurar. The Guardian, october 2012. Titta under wikipedia: Geo-engineering climate och Solar Radiation Management.
   himmliska hälsningar
   Anna

 2. LABAN januari 11, 2012 den 12:32 e m #

  Fight Back Gott Folk ! ! !

  Orgonit är ett effektivt ”vapen”.

  Här köper jag mina ”towerbusters”.

  http://www.seaorgonite.com

 3. Mariette januari 21, 2012 den 9:23 e m #

  Jag ar jatteglad for att jag har hittat dina bilder och iakttagelser pa Chemtrails i Roslagen.

  • Nicke Borg februari 25, 2012 den 6:40 e m #

   Uppenbarligen är det väldigt intressant att chemtraila över tätbefolkade områden medans mindre befolkade områden inte alls är lika drabbade. Det utesluter alltså all form av vädermodifikation. Det är något som ska påverka befolkningen och med tanke på innehållet något som ska skada oss.

   För den som förstår hur världen hänger ihop är detta inte märkligt.

   Börja i den här änden:

   – Oklahoma city bombningen

   – 11 september

   – JFK

   – False flag operationer i allmänhet

   – Världsregeringen ( NWO )

   – Människorna bakom världsregeringen ( Bill Gates, Ted Turner , Warren Buffet m.fl).

   – GMO

   – Militära strategier emot den egna befolkningen (finns 1000 tals exempel bara i USA) .

   – Kärnvapentester, Fukushima , Tjernobyl osv.

   – Det stora suget efter att utrota världens befolkning från den sk. världsregeringen

   Allt eftersom pusselbitarna faller på plats blir det tydligare och tydligare vad som försigår och att vi lever i en Nord Koreansk verklighet där det som sägs på TV inte stämmer överens med verkligheten.

   Försök att väcka dina när och kära.

 4. Vanlig Ättika dödar chemtrails mars 16, 2012 den 2:03 e m #

  ÅNGA Ä T T I K A OCH SE CHEMTRAIL-ASEN DÖ!!!

 5. SWE mars 31, 2012 den 11:55 f m #

  Set out bowls, jars, etc. with white vinegar in ”appropriate locations”. For example, use a humidifier with about 30% vinegar and 70% water and let the wind take the vapor up into the sky. Do as little or as much as you can of this!!!

 6. Gunilla Solara april 11, 2012 den 8:59 e m #

  Rent förskräckligt. Liknande här i Åkersberga – lite grann i somras 2011 . men från skärtorsdagen och till idag onsd. 11/4 2012 har de flugit. När det sen blev helmolnigt, så kunde man ändå höra dom ovanför molnen. Det har ju känts som rena domedagsvädret – mycket molnigt mörkt och kallt och regn ibland. De tar ju bort Solen och värmen, det tycker jag är det bedrövligaste. Hur skall man kunna få någon klarhet i detta? Är det nån slags krigs-vapen-agenda, eller manipulation för att smälta isen vid polerna så att de kan utvinna olja eller försöker de kyla ner Jorden eller . Men när de börjar ta bort själva Solen och värmen, då kan inte jag tiga längre.
  Men de flesta bryr sig väl inte förrän det förmörkar just deras Sol.
  Och hur skall man få media att ta upp detta? Är vädermeterologerna tystade genom något avtal? Prognoserna kan ju inte stämma eller också räknar de in chemtrailsen…
  Om de säger att de vill kyla ner Planeten, så är det ju knappast här hos oss det skall kylas ner!
  Ja mycket obehagligt är det i alla fall..

 7. En medmänniska april 22, 2012 den 12:49 e m #

  Dom gillar visst inte att vi ångar ättika… 😉
  Kolla in: http://folkvet.nu/

  Placera (om möjligt) ut Orgonit nära mobilmaster och andra strålande master, som ofta finns ”osynliga” på hustak o.s.v. Ha en eller flera burkar med ättika ståendes utomhus (dag som natt) på t.ex. balkongen, gården osv. Att använda t.ex. en luftfuktare med ättika och vatten är också ett väldigt bra sätt att döda chemtrails och kemiska moln på. Dock kräver det att man har den igång under långa perioder, då de ofta kommer tillbaka för att ”spreja igen” den naturliga himlen som uppstår. Det går alltså att med enkla medel göra skillnad! Peace och kram!

  • Skrattretande januari 29, 2013 den 3:47 e m #

   Det är samma sorts människor som argumenterar om chemtrails som är säkra på att Gud finns och som inte tror på månlandningarna och som håller med om alla andra idiotiska konspirationsteorier. Ta er för faan i kragen och använd sunda förnuftet och den hjärna som ni förhoppningsvis är begåvade med. Det är vansinnigt skrattretande att det finns så här många imbecilla människor, jag skulle tro att en stor del av er också tror på astrologi, medier och andra som påstår sig ha övernaturliga krafter.

 8. ojojoj april 23, 2012 den 6:47 e m #

  Fantastisk vilka bluff-fakta du/ni presenterar, och att så många bara går på det helt okritiskt, tråkigt…. Ta och lär er lite om fysik, temperatur, luftfuktighet m.m. Det fattar väl varje klart tänkande person att detta här inte är nåt annat än bisarrt uppmärksamhetssökande. / pilot

  • Jaså Du är pilot april 23, 2012 den 7:34 e m #

   Pilot eller inte men du borde väl ändå förstå att det är skumt med alla dessa spår på himlen som ligger kvar i flera timmar och breder ut sig varteftersom. Och om det har sprayats duktigt en dag blir det alldeles disigt framåt kvällen.

   Den som som tror att spåren bara är contrails förnekar verkligheten. Är du pilot borde du istället veta att vattenånga INTE ligger kvar timvis på himlen. Eller har fysikens lagar ändrat sig på senare år här i Sverige, och övriga världen, för tidigare var det bara korta svansar efter flygplanen.

   Ta och vakna upp nu istället!

  • Upplyst april 24, 2012 den 10:46 f m #

   Tror knappast att du är pilot. Snarare någon som verkat ”desperat” över att människor världen över vaknar upp och gör någonting åt saken.. 😉

   • ojojoj maj 2, 2012 den 10:34 f m #

    Jo jag är pilot, flög senast igår för övrigt. Förklara då för mig hur ett vanligt moln, som ju också består av vatten, kan ligga kvar hela dagen men inte en contrail, eller kondensstrimma på svenska.

  • Caroline Nielsen juni 5, 2012 den 6:18 f m #

   Du borde ta och läsa på och göra din research. Här hoppar Sverige i säng med Nato som så många gånger förr. Tillsammans med 23 andra länder har de 1993 skrivit på ett avtal om ”Open sky treatment”.

   • Stefan G. september 7, 2014 den 6:48 e m #

    Vad är det för nytta med den här videon? Man fattar inte ett enda ord.

  • Spårhunden augusti 27, 2012 den 9:55 e m #

   Det finns auktoriteter som är av den åsikten att chemtrail är en realitet, som fd FBI chefen Ted Gunderson, men han inte får komma till tals i mainstream media,
   ” Chemtrail Death Dumps Must Be Stopped.”

  • Yrsa Häggström september 23, 2012 den 9:15 e m #

   Jag tycker du ska börja med att köpa min bok som innehåller fakta om chemtrail. Boken hittar du på http://yrsa.jimdo.com

  • Matte oktober 25, 2012 den 5:01 e m #

   Du kan inte vara pilot..titta på himlen för fan.tycker du den ser ”normal” ut?

   • MarcusW september 28, 2014 den 10:52 e m #

    Bara en jöns! Ingen att bry sig om. Man kommer inte att få alla att förstå detta. Det är eller inte nödvändigt.

  • Micke juni 15, 2017 den 8:39 e m #

   Berätta gärna vad det är som försiggår då! Vad är det som gör, att sträcken på himlen kvardröjer?? När det är fel på motorerna, förstår man, att det kan ryka ur dem på det viset då..men här verkar de göra något med flit, iumed att de flyger kors och tvärs, lämnandes vita spår efter sig. Dessutom flyger de inte alltid helt rakt fram, utan krökar och vänder rundor. Solen kikar sällan fram nuförtiden! Är det turistflygplanen det är fel på? I sådana fall borde de verkligen justera motorerna! Eller har alla piloter fått pippi, för att de irrar fram och tillbaka, utan egentlig mål? Synd om resenärerna i sådana fall! Kan du förklara, varför piloter gör något sådant? Du är pilot, ge oss sanningen, du kan och verkar ha koll på läget- eller så är du en av dem som håller skiten hemligt! Hör av dig, vi som undrar, väntar på saklig svar.

 9. Johan april 27, 2012 den 11:30 f m #


  En film om chemtrails i usa värt att titta på!

 10. Anita Lindh maj 6, 2012 den 8:42 f m #

  Detta är fruktansvärt för vår natur och för vår överlevnad. Bina är så viktiga för jorden.

 11. Laila Sjöström maj 19, 2012 den 10:49 f m #

  Det är fruktansvärt sanslöst.

 12. Farväl Ugly Chemtrails . . . maj 26, 2012 den 9:12 e m #

  Ha ättika ståendes utomhus DAG och NATT ! ! !

  • Adjö NWO augusti 7, 2012 den 11:41 f m #

   Bra där! Ättika är kanon mot skiten, likaså orgonit nära mobilmaster, i vatten m.m.

  • Stefan G. september 7, 2014 den 6:53 e m #

   haha…. Det mest absurda jag nånsin hört!!

 13. Severine Lemur juni 28, 2012 den 5:14 e m #

  Tack så mycket för denna blogg! Sprayningarna blir värre och fler varje år. De utförs i Sverige, i Europa och annanstans. I kombination med HAARP-teknologin skapas värmeböljor och torka. Så det är väl inte fråga om nedkylning, utan den argumentationen hör till spindelnätet av lögner vilket har byggts upp av de som är ansvariga (jmf. ‘vetenskapliga’ artiklar om geoengineering / climate engineering).
  Vad kan göras av var och en: Berätta för bekanta och vänner. Konfrontera politiker (riksdagsledamöter mm) med hjälp av korta mejl i vilka frågor bör ställas, t.ex. varför inga åtgärder vidtas för att skydda svenska folket och Sveriges miljö (använd olika e-post adresser). Detta bör göras om och om igen eftersom existensen av kemiska sprayningar och vädermanipulation nekas ju av dessa. Dessutom bör media (TV, radio, den svenska pressen) kontakteras och informeras med vädjan om att äntligen uppmärksamma detta storskaliga miljöbrott. Även här – om och om igen. Även universitetsprofessorer och doktorander bör kontakteras i frågan.
  Om du har en (större) trädgård eller tomt: Försök föda upp bin, hummlor, nyckelpigor och andra nyttiga insekter. Plantera blommor och plantor som dessa behöver (exempelvis Phacelia).
  Ändra ditt konsumtionsbeteendemönster. Välj inte politiker som nekar.
  Ge inte upp modet och förtröstan om att denna mardröm förhoppningsvis kommer att ta slut inom en snar framtid.

 14. Baltazar juli 21, 2012 den 6:04 e m #

  Du, piloten (?), moln bildas av att vattenånga binds till partiklar även kallade kondensationskärnor. Där har du svaret på den frågan, Piloten. Trodde inte troll fick bli piloter…

  • Per E mars 18, 2016 den 5:42 e m #

   Javisst, så är det. Och på precis samma sätt bildas kondensstrimmorna efter flygplan.

 15. STOPPA PSYKOPATERNA juli 27, 2012 den 12:19 e m #

  Placera ut orgonit nära mobilmaster och rubt kring. Ha ättika ståendes utomhus, på balkongen, gården osv dag OCH natt. Det är vår skyldighet att försvara oss!!

 16. STOPPA PSYKOPATERNA juli 27, 2012 den 12:20 e m #

  Placera ut orgonit nära mobilmaster och runt kring. Ha ättika ståendes utomhus, på balkongen, gården osv dag OCH natt. Det är vår skyldighet att försvara oss!!

  Din kommentar inväntar granskning.

  • Carl Holgersson augusti 9, 2012 den 1:35 e m #

   Om man inte har något annat för sig så kan man ju tro på amsagor!
   Vanlig vattenånga som uppträder när het luft träffar kall luft (som håller mer fuktighet)
   bildas vid utsläppet från flygmotorer (jetmotorer).
   Chemtrails = bullshit!

   • Caroline Nielsen augusti 9, 2012 den 8:50 e m #

    Carl Holgersson: Vad gör du på den här bloggen öht? Somna om och hitta din likar bland alla andra får, bhääää!

   • Malin augusti 29, 2012 den 3:33 e m #

    Låt säga att de nu vill att vi ska ha samma inställning som du i den här frågan, chemtrails är inge farligt. Då har dom ju lyckats ganska bra med att hålla både dig och mig naiva. Vi alla i det västerländska samhället har länge klassats som sinnessjuka (förstår mig rätt) när vi går emot strömmen och tyckt tvärsemot vad vi får lära oss, i skolor, i media etc. Vilka är det som äger media? och NEJ jag syftar inte på judar. Jag syftar på eliten, de som har pengar och därmed sitter på makten. Våra politiker är inte de som har makten, politikerna är puppets som gör som eliten vill. Alltså dom verkställer beslut som tas av de allra högst uppsatta. Vad är det egentligen som försiggår bakom stängda dörrar på Bilderbergmötena som varken media eller någon som ej hör dit, får ta del av.
    Till alla som läser och inte har så mycket kött på benen i de här frågorna, lita inte blint på att det jag skrivit är sant, behöver inte heller vara falskt, men läs på och kom med argument om det skulle vara trärtom och ändra gärna min verklighet.
    Kolla upp David Icke på youtube. En del av det han säger låter konstigt och kontroversielt, men en del av det tror jag helt klart stämmer…

   • MarcusW september 28, 2014 den 11:02 e m #

    Haha du har verkligen missat allt! Men du kan göra annat och tro på amsagor när du inte gör annat. Du behövs inte i alla fall!

 17. Carl Holgersson augusti 10, 2012 den 12:07 e m #

  Just sådana som jag ska vara med på den här bloggen!
  Ämnet ”chemtrails” är en konstruktion, en konspirationsteori
  som är helt utan bas, ett påhitt.
  Jag är mycket vaken och drömmer inte, som många verkar göra här!
  Åttika på trappan, orgonit (redan Reich var ute och cyklade) vicka dumheter!

  • Matte oktober 25, 2012 den 5:06 e m #

   Hur fan kan du kalla det en konspirationsteori??Tittar du inte på himlen?Här där jag bor kommer det flygplan varje dag,med långa vita streck efter.De där strecken försvinner inte som vanliga kondens strimmor..De ligger kvar hela dagen och sprider sig.Vanliga passagerar flygplan passerar oxå på samma höjd men UTAN strimmor..förklara det om du kan..

 18. Vaken och tänker inte somna ;-) augusti 14, 2012 den 12:22 e m #

  Sov på du lilla Carl, så försöker vi övriga att göra något åt problemet. God natt . . !

 19. Carl Holgersson augusti 15, 2012 den 5:58 f m #

  Jag är inte ”lilla Carl” för någon.
  Dessutom så är det inte så, att vi som tror på teknik och vetenskapliga bevis är de som är vakna. De som är inne i ”bubblan” där schamaner, dervisher, religioner och kraftfältskramare tillsammans med chemtrails-troende vistas, är de som är
  sovandes i sina egna tankevärldar.
  Välkommen ut till verkligheten!
  Hälsningar, Carl

 20. Carl Holgersson augusti 15, 2012 den 6:00 f m #

  I hastigheten skrev jag ”de som är vakna” i första meningen, det skall vara ”de som sover” så klart!!

  • Caroline Nielsen augusti 15, 2012 den 10:18 f m #

   Du är lika blind som du är obildad Carl. Om du istället tog reda på litet mer fakta så skulle vi slippa dina korkade inlägg. Gå och kryp tillbaka under den sten du kom ifrån eller rättare sagt stoppa ner huvudet i den sandgrop du hör hemma i. I fortsättningen uppmanar jag alla andra att helt ignorera den här mannen ”lille Carl”, så att vi andra kan koncentrera oss på att hitta lösningar. (går det förresten inte att blocka ovälkomna personer?

  • MarcusW september 28, 2014 den 11:07 e m #

   Carl du har nog ingen fantasi eller kreativitet. Bara lyda order är nog för dig!

 21. Viva la Orgonit augusti 15, 2012 den 4:02 e m #

  Idag sprejades det en hel del i stockholm söderort, och troligtvis ovanför hela stan. Jag gick till affären, köpte en liten flaska med ättika, öppnade korken och lät det spridas med vinden upp i det blå. På ca: en halvtimme! försvann alla (4 synliga chemtrails). Ha ha, vilka jävla puckon! Tror dom att vi kommer ge oss?? Skulle inte tro det…

 22. Carl Holgersson augusti 20, 2012 den 7:05 f m #

  Caroline Nielsen,
  Korkade kommentarer, det är vad du åstadkommer.
  Fortsätt och sprid ättika och ”orgonit” så håller sig allt väl.
  Beträffande ”lille” och andra nedsättande omdömen så
  är den typen av argumentering just från personer som inte kan påvisa vetenskapliga bevis.
  Men tror man på troll och annat oknytt, så är det väl inget annat att vänta. :-))

 23. Mia Niederkorn augusti 21, 2012 den 6:36 e m #

  Jag har precis fått hit dom där j..ä….dom åker hela dagarna över vårt hus och sprayar, så fort det blir en gnutta blå himmel, sedan två minuter senare är allt mulet, jag undrar bara varför, vad skall det va bra för??? Lilla My

 24. Caroline Nielsen augusti 22, 2012 den 11:36 f m #

  Har ni sett videon från den stora konferensen i LA ännu? Det går att köpa CD med allt innehåll. Här ett smakprov: http://www.youtube.com/watch?v=mj0_FQqcnCM
  Kopiera länken i din webläsare. Har du fb så leta efter” Skribent Det Sovande Folkets ” han har mycket bra info. Själv har jag ca 150 chemtrails vänner runt om i världen från Argentina till Hong Kong. Ju fler källor jag hittar desto mer bra information och vetenskapliga fakta samlar jag på mig. Ha det gott vänner och ta vara på er.

 25. Caroline Nielsen augusti 22, 2012 den 11:40 f m #

  Se också filmen Why in the world are they spraying

 26. Lise-Lott augusti 23, 2012 den 9:24 f m #

  Hej!
  Jag blir jätterädd!! men undrar samtidigt detta… Om vi blir besprutade, varför reagerar inte vårt försvar, när vårt luftrum kränks? Varför görs detta? Dom som gör det, och bestämmer att det ska göras, dom blir ju också sjuka. Man sågar av grenen man sitter på liksom. Det finns ingen reson i det hela-.

  • Malin augusti 29, 2012 den 3:50 e m #

   Det kanske finns en tanke med att det inte ska få en dramatisk effekt och på så sätt vara för öppenbart. Då hade vi sett en massa upplopp runt om i världen. Vad vet vi?

  • En som vet! september 22, 2012 den 7:36 f m #

   Vi får tydliga diriktiv när vi gått upp för att möta att okänt flygplan inom svenskt territorium. Ser vi att det är chemtrail-planen har vi tydliga diriktiv att vända om. Den klassiska avrapporteringen efter detta är ”enkelt civilt flygplan”. Alltid lika tungt att landa hem med vetskapen att man kunna stoppa det men inte gjort något. Komma hem till familj och nära, när man vet vad dom spridit ut bara timmar innan.

   /en som inte kan vara tyst längre

   • En som vill få ut sanningen september 22, 2012 den 12:52 e m #

    Hej, En som vet.

    Möjlighet finns att berätta, om du vill.
    Jag avslöjar inte din identitet, alternativt du håller dig anonym, även för mig.
    Intresserad, vänligen maila mig.
    em7@speedmail.se

    Och sedan sprier vi det på nätet.

   • En som vet! oktober 27, 2012 den 9:21 f m #

    Trololol

    http://m.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

    /en som ännu en gång inte kan vara tyst

  • Matte oktober 25, 2012 den 5:09 e m #

   Anonym: “Vi får tydliga diriktiv när vi gått upp för att möta ett okänt flygplan inom svenskt territorium. Ser vi att det är chemtrail-plan har vi tydliga diriktiv att vända om. Den klassiska avrapporteringen efter detta är “enkelt civilt flygplan”. Alltid lika tungt att landa hem med vetskapen att man kunna stoppa det men inte gjort något. Komma hem till familj och nära, när man vet vad dom spridit ut bara timmar innan. /en som inte kan vara tyst längre”

  • MarcusW september 28, 2014 den 11:34 e m #

   Tidigt en morgon juni 2007 såg jag hur 4 plan som jag uppfattade som militärplan. De såg ut som bombplan och de flög sicksack på himlen. Numera vet jag att man tidigare har sprejat över Sverige. Men dessa långa streck av vitt somman hela tiden lämnade efter sig fick mig att tänka tillbaka på en artikel som jag läste 2001 i Illustrerad vetenskap. Där beskrevs olika förslag på att bekämpa Global uppv.En variant skulle ses precis som det jag såg. Just vad jag sedan dess har sett många gånger är just vad en massa forskare har rekommenderat att man bör göra! Jag kallar det ibland för ”elefanten i skyn”!

  • highcoastbeds oktober 7, 2016 den 9:39 e m #

   därför att detta lands Q-ingar är i NATOS nypor.

 27. superdri1 augusti 25, 2012 den 8:29 e m #

  Skälet är att chemtrails är ett s.k. brain child och inte existerar.
  Det är vattenånga som man ser, inget annat.
  Det finns inga vetenskapliga bevis för chemtrails som visar att något sådant finns.
  Carl Holgersson

  • pro augusti 25, 2012 den 9:53 e m #

   Hjärndött att skrika efter vetenskapliga bevis. Vänd upp blicken och titta själv, Pucko!

   • Carl Holgersson augusti 26, 2012 den 6:28 f m #

    Att ”alltid” få svar som pucko och annat i stället för något vettigt,
    det inger inte något förtroende för saken.
    Strimmorna i skyn är vattenånga, inget annat.

   • MarcusW september 28, 2014 den 11:39 e m #

    Han är ett troll och bäst är att låtsas som han inte existerar! Han vill inte finna något som ändrar hans uppfattning i något överhuvudtaget.

 28. Jörgen augusti 26, 2012 den 6:22 f m #

  • MarcusW september 29, 2014 den 12:57 f m #

   Väldigt bra informations film. En jag inte sett tidigare. Varför många har svårt att till sig detta är kanske för att de tänker att de lever i en demokrati och förväntas att bli informerade om viktiga saker genom media. Om de nu inte blir detta fastän det verkar mycket viktigt så kommer ett val. Ska de fortsätta att blint lita på överheten eller ska de kanske behöva göra något åt detta för att skydda sig själv och sina nära. Mycket bättre att fördjupa sig i underhållning och förvänta sig att alltid få en lägesrapport om de drar igång med något av detta slaget.

 29. Carl Holgersson augusti 26, 2012 den 6:31 f m #

  Återigen ”pucko” istället för att komma med något sansat och vettigt.
  För att följa er trend, så kan man fråga sig om ni tror på jultomten också?

  • Spårhunden augusti 27, 2012 den 8:41 e m #

   Se denna film; kan det bli tydligare!?

  • MarcusW september 28, 2014 den 11:44 e m #

   Han kallar dig ett pucko just för att det är vad du är! Det har alltid funnits såna som du som vill att människor ska lita på överheten, lyda och inte lita på sig själva. Varför gör du inget åt din begynnande fetma istället!?

  • highcoastbeds oktober 7, 2016 den 9:42 e m #

   några år har gått nu så har du böjt på nacken och kollat in där uppe??

 30. pro augusti 26, 2012 den 8:49 e m #

  Den som inte undersöker saken själv utan bara litar till auktoriteter och skriker efter vetenskapliga bevis är ett Pucko.

  Titta upp själv och se. Tror du att detta bara är vattenånga saknar du sunt förnuft samt kritiskt tänkande.

 31. Carl Holgersson augusti 27, 2012 den 11:12 f m #

  Kritiskt tänkande är just vad man behöver. Auktoriteter betyder inte att vetenskapen inte är kritisk. Därtill finns det inte ett enda bevis på att vattenångan efter flygplanen är något annat än moln, dvs vatttenånga. Många funderingar och teorier om kemiska utsläpp osv,
  men inte ett enda bevis.
  Jag skriker dessutom inte, men blir kallad t.ex. ”pucko”, inte vidare sakligt.

  • Spårhunden augusti 27, 2012 den 8:27 e m #

   Det är klart att man ska vara kritisk i sitt tänkande, därför lägger jag upp den
   här länken till en film som klart och tydligt visar skillnaden mellan chemtrail och contrail.
   Jag hoppas att du har en bra förklaring, så att jag slipper tro på konspirationen: CHEMTRAIL. Lycka till!

   • Spårhunden augusti 28, 2012 den 10:25 e m #

    Här kommer en till.
    Chemtrail vs contrail

   • Stefan G. september 7, 2014 den 7:11 e m #

    Den här videon bevisar ju absolut ingenting. Han säger att planen går på samma höjd!!! Hur fan kan han veta det!!! Det är omöjligt att säga det bara utifrån att stå på marken och titta upp. Det har ju med perspektiv och avstånd att göra. De två planan kan gå på helt olika höjd även om det ser ut att gå på samma. Vinkeln han filmar i blir ju snett uppåt. Så de båda planen kan mycket väl befinna sig på helt olika höjd men se ut att vara på samma höjd eftersom de ligger i ungefär samma ‘siktlinje’.

  • Malin augusti 29, 2012 den 3:43 e m #

   Det finns inga bevis på att det heller skulle vara falska. Men jag kan hålla med dig vi har inga bevis på att det stämmer, vet att dom har gjort tester i nederbörden som innehållit borium och aluminium vilket är lite konstigt. En annan sak som även är farligt är att vi inte har någon som helst insyn i den industrin eller vad dom nu släpper ut i luften.

   • Spårhunden september 1, 2012 den 8:30 e m #

    Nåt j…a fel är det, och att media vägrar ta upp fenomenet – gör inte att man känner
    sig tryggare….

    Otroligt aggressiv Chemtrailling över Vorarlberg i Österrike

 32. Caroline Nielsen augusti 28, 2012 den 10:37 f m #

  Den officiella reklamfilmen från Solar Radiation Management Governance Initiative som vänder sig till beslutsfattare m.fl. Sverige är ett av de länder som presenteras som initiativtagare till Geoingeneering. 9 min. på eng.

  • Caroline Nielsen augusti 28, 2012 den 10:51 f m #

   Kolla gärna in alla kommentarer under filmen…..

   • Njuter av galenskapen (kom igen Carl!) september 21, 2012 den 8:51 e m #

    Bästa jag läst på länge, debatten mellan samtliga ”upplysta” på forumet och Carl!
    Vet inte riktigt om det är så att debatten drivs på av folk som har lika roligt åt galenskapen som jag eller att nån verkligen tror på detta. Men det är klart, det är ju än så länge riktigt starka ”bevis” som lagts upp för att bräcka Carl. Och oj vad han fått smaka… Riktigt starkt material de där filmerna. Riktigt starkt..! Carl och alla vetenskapliga bevis har inte en chans!

 33. 2who it may concern september 21, 2012 den 9:57 e m #

  Tja vad skall man säga. Tror Holgersson är kanske en filosof som rökt på och ser sin logik som den enda sanna. Sorgligt att han inte kan vara så gamal att han inte sätt att vädret förändrats de 30 senaste åren. Att man sedan ”när sanningen kommer fram” säga att vi gjorde det för människans bästa så skall man ha klart för sig att det ligger lite i vår arts sorgliga natur, vår förmåga och iver samt kunskapstörst att vi skapar saker som vi inte har riktigt kontroll över.

  Detta är en sådan sak. Antag (en hypotes) att det är för att skapa en enda stor reflektor för att skydda oss mot global uppvärmning, men att man samtidigt har möjlighet att rikta ”lokal uppvärmning” med hjälp av HAARP så att man kan smälta polerna. Det i det enda syftet att utvinna de mineraler som finns där gömda under isarna. Att sedan livet dör ut där är sekundärt.

  Att spraya himlen är inget nytt fenomen, man behöver bara läsa om Vietnamkriget och ”Agent orange” så vet man att det finns där. Inte bara som ”Emma” i Kalles klätterträd.

  Vidare kan man om man är intresserad se vad ”silverjodid” gör om man ”saltar” regnmoln med detta. Det som man gjorde för att hålla Peking fritt från regn under deras OS.

  Om man för en sekund tvekar om Chemtrails existens bör man kanske stoppa tillbaka huvudet i sanden, röka på igen eller endast vara en ”useless canister” (Googla på det också).

  Det finns otroliga marknadskrafter som är intresserade att få än större kontroll på massorna och kanske även avlöva folk som om de vore en insekt som kan göra äpplet ruttet. Det viktigaste här är kanske att öppna ögonen och göra det besvärligare för alla regeringar som är med på detta och få dem att faktiskt förstå den riktiga kraften som finns i människor där vi fortfarande har en chans att överleva som ras.

 34. Carl Holgersson september 24, 2012 den 11:40 f m #

  Läs här:http://conspiracies.skepticproject.com/articles/chemtrails/

  No more comments needed. :-))

 35. Spårhunden september 25, 2012 den 6:22 f m #

  Oavsett om fenomenet är ”naturligt” eller ej , så ser himlen rätt tragisk ut nu för tiden.
  Det finns tillräckligt med skit i atmosfären efter flygplanstrafiken, utan att vi ska behöva
  leta efter en konspiration, men det skulle inte förvåna mig om det existerar en sådan
  i en eller annan form. Håll sinnena öppna!

 36. Spårhunden september 25, 2012 den 6:20 e m #

  Ytterligare en film som klart och tydligt visar skillnaden mellan contrail och chemtrail.
  Jag ser den här filmen som ett bevis på att chemtrail verkligen existerar. Ni som förnekar
  detta kan väl ge er på en förklaring efter att ha sett den här filmen! Om ni törs? Jag med flera skulle säkert bli glada om ni kunde komma med en förklaring som håller, så att vi andra – med en paranoidare personlighet – kan sova bättre om nätterna.

  • MarcusW september 28, 2014 den 11:51 e m #

   Under tiden så kommer det mer och mer som styrker bortom allt tvivel att detta pågår.

 37. Caroline Nielsen september 26, 2012 den 5:17 f m #


  Why in the world are they spraying -trailer
  Också idag 26/9 gå in på fb och gå med. Sök på:
  CHEMTRAILS BIG DOWNLOAD DAY FOR AWARENESS ON 26TH SEPTEMBER!!!

 38. Caroline Nielsen september 26, 2012 den 5:21 f m #

  Gå också in och stöd Pernilla Hagberg, politikern som häromdagen så modigt talade och skrev om chemtrails. Det är klart att hon blev hånad, så är det alltid när man uttalar sig kontroversiellt. Men det hade hon nog räknat med och ändå hade ryggrad nog att göra det. Det är mer än vad våra flesta politiker har. sök på:
  Pernilla Hagberg Stöd Grupp Chemtrail Sweden

 39. Caroline Nielsen september 26, 2012 den 6:22 f m #

 40. Caroline Nielsen september 26, 2012 den 6:31 f m #

  En som vet: Du vet väl att media inte behöver uppge källan varifrån de får sin information, Eller ännu bättre, kontakta Pernilla Hagberg, politikern som i förra veckan gick ut i media och talade om chemtrails. pernilla.hagberg@mp.se

 41. Caroline Nielsen september 26, 2012 den 7:12 f m #

  • Spårhunden september 27, 2012 den 6:29 f m #

   Chemtrails är ingen nyhet – chockerande fakta!

 42. Caroline Nielsen oktober 26, 2012 den 7:05 f m #

  Till alla här: Bry er inte om trollet Carls Holgerssons kommentarer över huvud taget. Det bästa vi kan göra är att ignorera den personen helt och hållet. Vi vet vad vi håller på med och vad vi har att stå upp för och informera om. vi behöver inte bry oss om att lägga ner energi på troll som Carl. Rikta energin istället dit den behövs. Ha en underbar fredag allihop. //Caroline Nielsen

  • Marina Szöges oktober 26, 2012 den 7:21 f m #

   Tack, Caroline!
   Jag håller med dig. Vi ska veta att skekptiska personer finns men vi behöver inte bry oss om dem. De får hålla på med sitt och vi håller på med vårt.

   • Skrattretande januari 29, 2013 den 8:14 e m #

    Vad då ”sanningssägare”, nu tar du väl överord i din mun, jag kan inte låta bli att skratta högt, vad är det för sanningar ni hasplar ur er, det närmaste man kan komma är väl som jag sagt tidigare, löjliga, oserösa, ovetenskapliga konspirationsteorier.
    Jag trampade visst på en öm tå, eller kanske tio ömma tår.
    Du reagerar precis så som en religiös fundamentalist brukar göra när dom får mothugg, med spott och hårda ord och näst intill önskan om snabb och våldsam död.
    Fundamentalister vet nämligen att de har rätt därför att de läst sanningen i en helig bok, och de vet på förhand att ingenting kommer att rubba dem ur deras tro. Deras sanning är ett axiom, inte slutprodukten av ett resonemang. Boken är sann, och om det verkar finnas bevis för motsatsen är det beviset som måste förkastas, inte boken.
    Dessutom verkar det som du försöker fungera som ett ”medium”, du vet inte det minsta om mig, min familj, mina vänner, min ekonomi eller min position i samhället, så hitta inte på en massa skit.
    Det jag kan säga är att jag självklart är ateist, och jag tror lika lite på religionstokerier som de konspirationsteorier som framförs här.
    Jag tror på sunt förnuft och vetenskapliga bevis och hänger mig inte åt skrattretande fånerier.
    Dessutom är jag naturligtvis realist och anser att när döden infunnit sig så är det slut.
    Därför tycker jag att man ska leva livet nu och fylla det med vetenskap, konst, musik, humanism och vänskap i den verkliga världen och inte slösa bort livet på tramsigheter och tilltro till andra liv bortom graven.
    Och så har vi det där med ångest som du tillskriver mig, det kanske är du som har ångest över de pengar du inte verkar ha eftersom du har sånt behov av att nämna detta.
    Jag har över huvud taget inga ångestbesvär och kommer förmodligen inte att få det heller inför döden.
    Jag kan ju nämna om en undersökning från ett sjukhus för gamlingar där dödsfall inträffade regelbundet. Där kunde man se att det var bland de mest religiösa som dödsångesten var störst.
    Hur förklarade man det?
    Naturligtvis för att de mest religiösa var mest rädda för att inte ”komma till himlen”, utan att hamna i ”helvetet” och brinna där i evighet, eftersom de visste att de förmodligen hade syndat mer än vad deras Gud skulle acceptera.
    Alltså, lev det verkliga livet grundat på förnuft och vetenskap, syssla inte med en massa humbug och andra tokerier.

 43. Skrattar inte åt samma sak januari 29, 2013 den 8:55 e m #

  Du anklagar mig för fundamentalism, men om du tittar på dig själv ska du se att du uppför du dig själv som en sådan. Går igång från 1- 100 på nolltid och för fram din tro som om det vore en sanning.

  Du lyfter upp vetenskapen som om den står emot religionen och det låter på dig som om det ena kan inte exister om det andra existerar. Du tänker i svart och vitt och missar att världen inte är svart och vit.

  För mig får du vara ateist och inte ägna dig åt ”skrattretande fånerier” och tro att det blir svart när du dör, hur mycket du vill men samtidigt ska du lämna mig och andra som har en annan åsikt ifred.

  Du tar dig hit och häver ur dig en massa förolämpninga och säger att vi ska ”Ta er för faan i kragen och använd sunda förnuftet och den hjärna som ni förhoppningsvis är begåvade med. Det är vansinnigt skrattretande att det finns så här många imbecilla människor, jag skulle tro att en stor del av er också tror på astrologi, medier och andra som påstår sig ha övernaturliga krafter” Detta ovan skriv du i ett tidigare inlägg.

  Vidare skriver du och anklagar mig; ”Du reagerar precis så som en religiös fundamentalist brukar göra när dom får mothugg, med spott och hårda ord och näst intill önskan om snabb och våldsam död

  Det du har skrivit i dina båda inlägg tyder snarare på att du själv reagerar, som en religiös fundamentalist. Dessutom jag har inte önskat dig en snabb och våldsam död, den villfarelsen kommer snarare från dig själv och bottnar antagligen i din rädsla för döden.

  Jag undrar dessutom hur det kan komma sig att folk som du inte kan låta andra människor få ha sin åsikt ifred. För det du har gjort i dina inlägg är att attackera personer som tycker annorlunda än dig. Varför får vi inte tro det vi vill, utan att riskera bli attackerade av andra som tror att de har den rätta tron?

  Genom ditt sätt att agera avslöjar du dig med att stå på den religiöses nivå, som säger – Min tro är den enda rätta och alla andra har fel.

  • Skrattretande januari 29, 2013 den 9:43 e m #

   Jag sysslar inte med TRO jag sysslar enbart med sunt förnuft och det som vetenskapligt kan bevisas.
   Varför envisas du med att tjata om döden, det verkar som det är du som fruktar den.
   Jag säger som Mark Twain: Jag fruktar inte döden det minsta, jag hade varit död i miljarder år innan jag föddes och inte besvärats det minsta av det.

   • Skrattar inte åt samma sak januari 29, 2013 den 9:59 e m #

    Men om du är vetenskakplig och har sunt förnuft, varför låter du inte andra få ha sin åsikt ifred? Varför kom du hit och skickade in en massa oförskämda påståenden som inte alls borde ha kommit från en person som anser sig ha sunt förnuft. För den som är begåvad med ett sunt förnuft borde förstå att varje människa har rätt till sin egen åsikt.

    För så här är det: Var och en har sin egen frihet att ha sin egen åsikt och så länge man inte skadar någon annan finns inga hinder att tro det man vill. Du får tro det du vill och jag får tro det jag vill. Med andra ord var det helt onödigt för dig att braka hit till detta forum och tvinga på oss din åsikt, som faktiskt är din privata tro. För om du kommer hit och säger att vi tror fel och du tror rätt och samtidigt går igång känslomässigt, har du sänkt ner dig till ett beteende som kallas för ”att missionera” – och det tror jag inte att du egentligen vill.

   • MarcusW september 28, 2014 den 11:57 e m #

    Fjantigt och omoget. Man kan riktigt se hur hysterisk du ser ut. Obildat att påstå att du bara sysslar med det som bara är vetenskapligt bevisat! Förmodligen upprepar du dessutom alla experiment själv din clown för att du med ditt ”skarpa”intellekt bara ska verifiera dem! Hahaha på dig. Lycka till i komikerbranschen!

 44. Truman Show februari 14, 2013 den 10:32 f m #

  Jag brukar fastna i och ta allt för hårt på konspirationsgrejjer gällande naturen, politiska påverkningar, illuminati, Bildaberg osv, och tror ofta på dom, men det här med ättika. Kan någon förklara?

  • MarcusW september 29, 2014 den 12:15 f m #

   http://thetruthwins.com/archives/16-conspiracy-theories-that-turned-out-to-be-true Ja det finns ju sidor som detta. Kan vara intressanta. Men annars så behöver man inte ta till sig allt och tappa farten helt. Det här med Ättika är nytt för mig och låter konstigt, men Bilderbergmötena ansågs länge bara vara lösa rykten. Sedan så förklarades det som en diskussionsklubb för beslutsfattare världen runt. Nu verkar det nog vara så att man kommer överens om viktiga gemensamma åtgärder som framförallt väst bör vidtaga. På tal om vetenskapliga bevis; här ser vi hur omöjligt det är att bara invänta bevis för allt. Ska jag till exempelvis gå in på dessa slutna möten och dokumentera allt som pågår och sedan publicera i lämplig publikation. Sedan ska detta upprepas av andra forskare. Haha knappast troligt! Därför kan man inte ta till sig något om detta om man lever sitt liv genom vetenskapliga bevis!! Och detta gäller en massa annat där de inblandade har anledning att hålla det hemligt och dessutom därtill har goda resurser till att bevara hemlighetsmakeriet.

 45. Carl Holgersson februari 28, 2013 den 5:22 e m #

  Ja här har ni ”trollet” Holgersson igen 🙂
  Ättika på trappan å så försvinner de farliga sakerna med chemtrails.
  Lycka till!
  Jag kan bara hålla med några av rösterna tidigare, bäst att lämna er ifred med er tro!
  Tro på så känns det bra!
  Hälsningar,
  Carl Holgersson

 46. gregor mars 6, 2013 den 8:38 e m #

  Vad skulle behövas ett sabotage för att dessa så kallade icke existerande flygplan
  kommer i luften. En som är beredd att agera förslag för att få ut detta välkomnas.

 47. Anette Rydén juli 11, 2013 den 2:21 e m #

  Carl Holgersson är det du som jobbar som mekaniker på en bilverkstad och gillar flugfiske? Då har jag stor respekt för din kunskap om Chemtrails!

  • MarcusW september 29, 2014 den 12:18 f m #

   Haha Förmodligen!!

 48. Leo.J augusti 27, 2013 den 9:55 f m #

  Befann mig där vägen tar slut i östra Roslagen under helgen, Lördag 24 Augusti 06.00, klar blå himmel som på några timmar med överflygningar på hög höjd förändrades till en gråhimmel som förblev sådan under dagen. Söndag 25 tidig morgon med blå himmel, inte så mycket överflygningar men vissa flygplan släppte ut dessa kvarliggande ”kondensmoln” under en kortare tid endast ca tre minuter men även dessa låg kvar men tunnades under dagen ut.
  Jag dricker kaffe på Tösses i den staden som kallas Roslagens sköte onsdag 14.00

  • Maggan maj 3, 2016 den 12:31 f m #

   Bor också i Roslagen under en inflygningsväg till Arlanda. Många flygplan o vita streck i luften ja, och så minns jag det ända sedan min barndomsår -50-talet. Det som numera tillkommit är möjligheten att via ais på internet följa varenda streck och se vilket plan som finns däruppe, varifrån det kommer och vart det ska. Tror man på Chemtrails så verkar varenda land o flygbolag vara inblandat. Har svårt att tro på det ….

 49. Leo.J september 2, 2013 den 11:05 f m #

  Titta på den här sidan
  http://www.climateviewer.com
  Leo.J

 50. Henrik Fransson september 28, 2013 den 11:41 f m #

  Måste bara ställa en fråga angående påståendena om ättikans effekt mot ”chemtrails”. Detta betyder alltså att det inte kan finnas några ”chemtrails” alls i Skåne, åtminstone inte i närheten av Perstorp (där ättika tillverkas)? Om nu en burk ättika är så potent, hur är det då med en hel fabrik…

  • Marina Szöges september 28, 2013 den 12:11 e m #

   Under förutsättning att ättika läcker ut ur fabriken, kanske det skulle göra någon effekt.

   En fråga till dig Henrik; Vet du om det läcker ut ättika ur fabriken? Det bästa sättet att ta reda på det är att åka till fabriken och känna lukten. Åk dit och känn efter. Luktar det ingenting betyder det att det inte läcker ut attika. Luktar det betyder det att ättika läcker ur fabriken. Först då kan vi veta om fabriken har en betydelse eller inte.

   • Henrik Fransson september 28, 2013 den 1:12 e m #

    Nu bor jag en bra bit från Skåne, men om jag har vägarna förbi ska jag stanna och lukta. Men du kan inte säga att om det inte luktar ättika så släpps ingen ättika ut, det är skillnad på koncentration och mängd. Om min granne 50 meter bort öppnar en burk ättika känner jag inte någon doft, trots att ”chemtrailsen” alltså effektivt skulle försvinna. Att fabriken inte släpper ut det minsta ättika (åtminstone motsvarande en öppen burk) till luften tror jag knappast är troligt.

    Företag som sysslar med exempelvis inlagda grönsaker (tex Felix i Eslöv) borde också effektivt eliminera ”chemtrails”, likaså hantverkare eftersom vanlig silikon avger ättiksyra under härdningsprocessen.

   • Maja Dacke oktober 4, 2013 den 1:03 e m #

    Det där med ättikans effekt är jag nog skeptisk till men … Det behövs nog mycket ättika rakt upp för att … Å andra sidan, om bariummättade moln upplöses faller barium ner så …

    Till något helt annat: Jag har en barometer av den gammaldags typen (arvegods) som i alla tider visat högt lufttryck när himlen varit klar och mer eller mindre molnfri. De senaste dagarna har lufttrycket varit/är extra högt här i Nordvästskåne, men igår drog ‘moln’ in från NV och idag är hela himlen täckt sedan länge. Trots det höga lufttrycket. Och trots att vinden varit/är sydostlig.

    När man tittar på Väderstation Ängelholms flygplats (bra att kolla för NV-Skåne) ska det just nu vara klar himmel och solsken. Men icke! Så jag undrar … Så långt i horisonten jag kan se är det tjocka moln med vindslöjor i norr.

    Jag har också märkt att flera dagar med klar himmel är flygen igång de tidiga morgontimmarna, kanske före gryningen.

    F ö läste jag någonstans att passagerarplan av den ‘billiga’ typen (EasyJet, RyanAir, som flyger mycket utmed svensk västkust enl flygradarn, m fl) lär använda sig av den ‘billiga’ flygbensinen.

 51. Marcus mars 12, 2014 den 2:35 e m #

  Riktigt konstiga strimmor över kalmar län idag, har aldrig trott fullt ut på detta, men idag fick vi oss en funderare här!
  När skall media ta upp denna frågan!?
  Mvh

  • Lotta Friberg Larsson maj 13, 2014 den 12:03 f m #

   Tydliga fenomen i luftlagren två veckor efter vad som inte kan vara annat än utsläpp av främmande partiklar. Ovanliga halofenomen och färgade moln när solljuset bryter och belyser och nattetid då molnen runt fullmånen skiftar i olika rödvioletta nyanser. Jag har aldrig tidigare i mitt 70-åriga liv sett eller upplevt liknande. Har lärt mig sedan barndomen av visa vädergubbar hur man kan tolka och tyda vädret, men nu stämmer inget längre.Lotta

   • Nils G maj 13, 2014 den 4:50 e m #

    De ”visa” vädergubbarna kanske inte var så visa som du tror/trodde, dessutom var inte flygtrafiken så utbredd då som nu!

   • MarcusW september 29, 2014 den 12:40 f m #

    Nej jag håller med dig. Himlen är inte vad den brukade vara innan 2006. Jag har nämligen några fantastiska mörkblåa himlar på bilder från 2001-05 över Stockholm. Numera har vi nästan alltid en gråblå eller vitblå eller förstås en helt vit himmel.Det kan vara så att man började massivt med detta project ”global dimming” någon gång runt 2006 men att man här och där i världen har experimenterat med detta sedan slutet av 80-talet. Vad som komplicerar bilden är att Rysslands, Kinas och US militär(ofta nämns US Navy i dessa sammanhang) har ägnats sig åt experiment av detta slag under längre tid. US förmodligen sedan WWII. Innan WWII så fanns det privata aktörer/innovatörer som försökte framkalla regn och liknande.
    Nu är det ju så att Kina och Ryssland har en viss öppenhet om att de ägnar sig åt detta, men USA verkar vara ”kunnigare” på området.

 52. Flygledarn maj 25, 2015 den 12:58 f m #

  Chemtrail punkt slut.

 53. PeaceLover augusti 31, 2015 den 11:19 f m #

  F O R T S Ä T T att ha Ä T T I K A ståendes ute dag OCH natt ! ! !

 54. netherworldorder november 27, 2015 den 7:06 f m #

  Kemikalierna har gjort verkan på mänskligheten, folk ser ingenting, kan inte tänka klart, blir allt sjukare för var dag. Debatten om Chemtrails är fortfarande en icke-fråga.

  Och du som tror att Chemtrails är till för att styra vädret kan fråga dig själv varför man flyger så intensivt över städer och tätbefolkade områden.

 55. Per E januari 19, 2016 den 8:28 f m #

  Jag snubblade in på den här tråden i morse och har lästa alla kommentarer och sett på alla videor. Men jag har kollat en del av dem och även läst och sett annat på nätet. Slutsats: ”Chemtrails” är lögn och förbannad dikt. Det som syns är kondensstrimmor/contrails, på vissa bilder tillsammans med helt vanliga moln, och inget annat. sådana kan ligga kvar på himlen olika länge beroende på temperatur och luftfuktighet på platsen.
  Jag har varit här på jorden så länge att jag kan säga av egen erfarenhet: Kondensstrimmorna har sett precis likadana ut och uppfört sig likadant i åtminstone FEMTIO år. Den som påstår något annat talar inte sanning.
  Dessutom: Jag är övertygad om att om man analyserar tillräckligt mycket regnvatten tillräckligt noga, så kan man hitta nästan hela periodiska systemet! Oavsett var man tar provet. ”Chemtrails” spelar mycket liten roll i sammanhanget.

  • Marina Szöges januari 19, 2016 den 2:26 e m #

   Ja visst är det märkligt så olika slutsatser olika människor kan dra av dessa långa spår på himlen som ligger kvar i timmar och breder ut sig. Själv har jag inget minne av att jetplan lämnade så här feta långa spår efter sig, när jag var liten. Hur kan det komma sig att vi har så olika minnesbilder?

   • Per E januari 20, 2016 den 3:02 f m #

    Jag kan tyvärr bara svara med det bryska beskedet att din minnesbild är felaktig. Själv minns jag mycket väl att kondensstrimmorna ofta (inte alltid) låg kvar långt efter att planet försvunnit under horisonten, och också att jag pratade med föräldrar och vänner om detta faktum. Vi talar här om 1950-talet, långt innan någon misstänkte något sådant som ”chemtrail”.

    PS: Mitt förra inlägg fick en felaktig första mening. Det skulle ha stått: Jag snubblade in på den här tråden i morse och har inte läst alla kommentarer och sett på alla videor. Kanske återkommer jag när och om jag har gjort det. /DS

   • Marina Szöges januari 20, 2016 den 9:21 f m #

    Mina första minnesbilder är från mitten av 60-talet. Jag satt/låg ofta och kollade upp på himlen och noterade att på den tiden försvann kondensstrimmorna efter några sekunder. Alltså en kort ”svans” som sedan försvann. Vi talar alltså här om jetplan. Men likaså när jag var liten så fanns ett flygfält i Norrtälje, men heller aldrig dessa propellerplan lämnade långa strimmor efter sig.

    Men jag undrar om du och jag har så olika minnesbilder, minne står mot minne, vad är det som säger att ditt minne är det rätta? Googlar man på chemtrails så får man upp 5.5 miljoner träffar. Det innebär att chemtrails är ett väldiskuterat område och berör många människor runt planeten. Och googlar man på geoengineering får man upp över 1.1 miljoner träffar.

   • antongreider januari 20, 2016 den 10:55 f m #

    En sak som talar för Pers minnesbild, är att den stämmer överens med till exempel vetenskapen i ämnet, liksom meteorologisk litteratur. T.ex. den här från 1968: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.380911738773663.1073741830.100005645204614&type=1&l=b945ac14dc

    Att räkna googleträffar är ett fullständigt bisarrt sätt att mäta ett ämnes validitet. vi kan till exempel konstatera att man får fler träffar om man googlar på Christina Aguileras fötter än om man googlar på geoengineering. Så… tja.

   • Marina Szöges januari 20, 2016 den 11:13 f m #

    Mja, nu vet ju inte vetenskapen allt. Eller den erkänner inte allt. Det vet jag av egen erfarenhet. T ex jag vet att homeopti fungerar samt det finns bra studier som styrker homepatins effekt, men ändå anses homeopati inte vara en vetenskap.

    Dessutom fotografier från 1968 som du länkar till. Bevisar ju inte att chemtrails inte finns, utan snarare visar att på vissa ställen på planeten hade man redan då börjat med vädermanipulering/chemtrails (under förutsättning att fotografierna är från 1968)

    Och mest spännande av allt; om man googlar på ”Christina Aguileras fötter” får man 3 700 träffar. Vilket bevisar att du försökte dra en vals och hoppades på att jag inte skulle kolla. Vik hädan istället, och fortsätt istället skriva på din blogg där du anklagar Gud för att inte springa människors ärenden. Där kan jag tillägga; Saker som människan själv kan lösa ska han/hon själv lösa och inte tro att Gud ska komma och curla. Tänk på det, när du skriver på din blogg.

 56. C-Å Stenhammar januari 31, 2016 den 10:59 f m #

  Ser att trollet ”Anton” och trollet ”PerE” (bevakare/desinformatörer) som vanligt är i farten igen – dessa personer är nog några av alla dem som bevakar nätet och bloggosfären om chemtrails kommer på tal.
  Vill ni veta vad som sker på himlen och varför, så vill jag rekommendera att ni googlar på en ny bok som släpptes hösten 2011 och som är skriven på svenska: ”De vita linjerna i skyn” – av Maximilian Schnell.

  • Per E mars 17, 2016 den 6:34 e m #

   Jag är varken något troll eller någon desinformatör och du har inte heller sett mig ”vara i farten igen” eftersom jag nära nog aldrig kommenterar. Jag är däremot en person som tänker och har kommit fram till att ”chemtrails” är hjärnspöken som bara existerar i folks fantasi.
   På nätet (youtube mm) har jag sett en massa filmer som sägs bevisa att ”chemtrails” är realiteter. Ingen enda av dem övertygar, flertalet visar helt uppenbart vanliga kondensstrimmor. Som dessutom har sett precis likadana ut i över femtio år – jag skriver här av egen erfarenhet.
   Marina: Jag har skrivit två inlägg som du inte har tagit med i den här tråden. Jag ber dig att göra det nu.

   • Marina Szöges mars 18, 2016 den 10:02 f m #

    Vissa inlägg godkänner jag inte, för jag tycker de är onödigt negativa.

    Du har rätt till din åsikt, men det man kan undra är varför du så kissnödigt måste påverka andra att tycka som Du. Åsikt står mot åsikt och att enträget påverka de av annan åsikt, blir grumligt negativt och reser snarare frågan; varför det finns en del som är så aggressivt på. Alltså jag menar, varför inte bara lämna denna diskussion, inse att vi har olika åsikter och det får man ha. Eller har du personliga drivkrafter bakom detta? För saken är ju den att, om vi har fel (mot förmodan) kommer ju detta engagemang att självdö. Men någonting får dig att strida emot oss, – och det tycker jag är väldigt konstigt.

 57. Per E mars 18, 2016 den 2:37 e m #

  Jag har ingen som helst annan drivkraft bakom detta än min egen övertygelse om att ”chemtrails” (som begreppet vanligen används) inte existerar. Inget av alla de youtubeklipp jag har sett på nätet övertygar mig om motsatsen. Men om det (mot förmodan) skulle dyka upp något påtagligt bevis som säger att de vita strimmorna verkligen innehåller det som påstås så kommer jag att ändra mig. Men då räcker det inte med märkliga videor och referat av tveksamma regnvattenanalyser.
  Jag inser att olika personer är övertygade om olika saker. Så bör det också vara. Men jag anser också att en person som jag behövs och ska få vara med i den här tråden. Ett skäl är att eventuella utomstående läsare bör få veta just detta: Det finns andra åsikter än de som drivs av trådstartaren och dem som instämmer.
  När det gäller min eventuella ”kissnödighet” och ”aggressivitet” så kommenterar jag det inte för min egen del. Men ett påpekande: För ungefär tre och halvt år sedan skrev en Carl Holgersson i den här tråden. Den aggressivitet och de påhopp som han utsattes för är bra mycket värre än de som jag har åstadkommit.
  De inlägg jag har skrivit och som inte har tagits in i tråden innehåller dessutom en del fakta som inte har redovisats här tidigare.

  • Peter mars 29, 2016 den 2:43 e m #

   Hej! Kan inte mp verka för att EU ser till att man sprayar med kolloidalt silver så skulle alla bli nöjda och glada.

 58. Stig olofsson april 1, 2016 den 5:58 e m #

  Har liknande problem här o Norrbotte n. Har fritidshus vid kusten mellan Piteå och Luleå. Mer eller mindre ständigt dis som breder ut sig. Ser också ofta kondensstrimma som helt plötsligt bildas och som kan upphöra lika plötsligt. Jag försöker få kontakt med miljöansvar. vid Transportstyrelsen och militären, F21.

  • Per E augusti 23, 2016 den 3:00 f m #

   Vad har dina kontakter/kontaktförsök lett till?

 59. Kristina april 23, 2017 den 9:46 f m #

  Vad är det som sprayas? Kan man ta reda på det?

 60. Per E maj 26, 2017 den 6:21 f m #

  MS: Jaha, så tog du alltså bort mitt inlägg från igår. Ett långt, utförligt svar till Kristina och med kommentarer.
  Ditt beteende sänker din trovärdighet, om du ska betraktas som seriös måste du helt enkelt ta in även kommentarer som talar emot din uppfattning. Sedan är det din och andra kommentatorers sak att bemöta. Ingen, inte heller den sak du strider för, vinner något på att seriöst menade inlägg censureras.

  • Marina Szöges maj 27, 2017 den 9:58 f m #

   Pe E, jag har inte censurerat ditt inlägg. Jag har bara inte hunnit godkänna det än. Inte nog med att du försöker ge dig på andra människors rätt att ha en egen åsikt, du är gnällig också. Det är din trovärdighet som ska ifrågasättas. Gnälla för så litet tyder på att du är en obalanserad människa.

   Och det där inlägget du lade in igår, det kan du se i månen efter. En förutsättning att få inlägg godkända är att man ger f*n i att bete sig otrevligt. Pucko!

   (Och nu när jag kallade dig ”Pucko” så var jag också otrevligt, men jag är så in i h****** trött på sådana som dig. Det är dags att vi om vi ska ha yttrandefriheten kvar, markerar mot sådana som dig. Du har också rätt att ha din åsikt, men vem har sagt att du ska ha den rätten på min blogg? Ofta kan det vara nödvändigt att blocka vissa troll för att få en vettig diskussion om viktiga saker. Så skärp dig, annars kanske du upptäcker en vacker dag att jag har blockat dig)

   • Per E maj 29, 2017 den 3:17 e m #

    Jag konstaterar att mitt inlägg fanns i den här tråden direkt efter att jag lade in det, men att det sedan försvann. Alltså tog du bort det. Det hedrar dig dock att du nu har lagt det tillbaka.
    Jadå, du bestämmer vad som ska stå på din blogg. Men om den ska vara öppen för kommentarer så får du även acceptera allvarligt menade kommentarer som går dig emot. Annars kommer åtminstone jag att betrakta dig som oseriös.
    Det är för övrigt inte första gången du tar bort helt allvarligt menade kommentarer från mig.
    Att du uttalar dig om mig och kallar mig ”Pucko”, trots att du definitivt inte känner mig, säger mer om dig än om mig. Jag har ALDRIG gett mig på andra personers rätt att ha en egen uppfattning, men jag påpekar när de har fel.
    Jag tänker inte heller sänka mig till att kalla en för mig helt okänd person för ”Pucko”.

   • Marina Szöges maj 29, 2017 den 4:18 e m #

    Återigen. Jag har inte tagit bort något inlägg (gäller alltså det inlägg vi diskuterar i övrigt finns inlägg av dig som jag dissat) och har därför inte heller lagt det tillbaka.
    Inga inlägg godkännes med en gång. Det är med andra ord även om det såg ut som om det låg i tråden, så gjorde det inte det.

    Eftersom det är många troll som lägger in här, så låter jag INGA inlägg bli automatiskt publika. Jag godkänner dem genom att trycka på knappen ”Godkänn”. Samma med dina inlägg.

  • Marina Szöges maj 27, 2017 den 10:07 f m #

   Dessutom Per E, framöver vill jag också se källhänvisning som styrker dina påståenden. Det duger inte med svepande ordalag bara påstå saker.

   • Per E maj 29, 2017 den 3:21 e m #

    Vilka påståenden behöver källhänvisningar? Planens marschhöjd och molnens höjd trodde jag var allmän kunskap (annars är den lätt att ta fram). Hur proven måste tas för att ge trovärdigt resultat är taget ur min egen fatabur.
    Källhänvisningar som är klipp/videor från Youtube är för övrigt inte tillförlitliga.

   • Marina Szöges maj 29, 2017 den 4:20 e m #

    Min begäran kvarstår. Du ska från och med nu styrka dina påståenden med källhänvisning.
    En video som visar ett plan spraya och en himmel fullsmetad av ”moln” som inte fanns i meterorologernas lärobok för 20 år sedan, är bevis nog.

 61. Per E maj 29, 2017 den 5:53 e m #

  Om jag skriver en kommentar och sedan direkt ser den ligga sist i tråden, så tror jag att den ligger sist i tråden. Det måste du förstå. Det du skriver om vad som sker därefter var helt nytt för mig, det måste du också förstå.
  Jag frågar återigen vad det är jag ska styrka? Planens marschhöjd? Uppgiften kommer från personer som har erfarenhet av flygning. Molnens och regnbildningens höjd är min minnesbild från SMHI.
  Att kvarliggande kondensstrimmor har funnits åtminstone sedan mitten av 1950-talet minns jag klart och tydligt. Egen erfarenhet. Jag har också sett dem, i verkligheten och på fotografier från alla årtionden därefter.
  Att proven måste tas på ett seriöst sätt är min egen erfarenhet som forskare. Om man analyserar regnvatten så är det just det man gör, inget annat. Sedan MÅSTE man bevisa att vad som finns i regnvattnet har spritts ut från flygplan en mil upp i luften. Det har ingen lyckats med.
  Det enda seriösa sättet att ta ett prov är den metod jag beskrev. Om någon verkligen har gjort det så är det något du ska styrka, jag har inte sett ett enda sådant exempel.
  Jag tänker inte ägna timmar åt att leta fram referenser på det som jag anser bör vara allmän kunskap. Om det leder till att du vägrar publicera mina åsikter så överlever jag det.
  I själva verket: Det är mycket möjligt att detta är mitt sista inlägg i den här tråden.

 62. Stefan Lindh juli 21, 2017 den 9:27 e m #

  Kan meddela att ättika (24%) gör susen varma dagar och med lite vind. Bara skruva av korken, ev. hälla ut en skvätt på asfalt el.dylikt och sedan låta flaskan med resten av innehållet stå på lämpligt plats.

 63. Ebba Ruus maj 9, 2018 den 1:03 e m #

  Idag 9 maj 2018 sprayas det för fullt i det vackra vädret här på Väddö.
  Insekterna har minskas och finns knappt några kvar. Utan insekter kan mänskligheten inte överleva har jag fått höra. Vad att göra? Eftersom våra politiker inte förstår så mycket är det ingen idé att försöka den vägen. En kompis till mig maila Carl Bilth för kanske tre år sedan med möttes av tystnad.
  Man får be de högre makterna om hjälp
  Varje gång jag ser strimmor av utsläppen säger jag.
  ”Moder Jord är omsluten av en ogenomtränglig slöja av rent vitt Kristus
  Ljus, en kokong av grönt ljus och
  lila ljus, tack”
  Mvh
  Ebba

 64. Sigge Johansson maj 28, 2018 den 5:08 f m #

  På kvällen fredag 25 maj 2018 ritades ”växande streck” kors och tvärs över Munkedal (centrala Bohuslän) av stora plan på MYCKET hög höjd.

  Kan inte minnas när jag såg min barndoms knall-BLÅ himmel senast — det var många många år sedan.
  Med BLÅ avses då den blå färgnyans vilken finns på den Svenska flaggan.
  Det senaste decenniet har en molnfri himmel som bäst varit GRÅ-blå — den är alltså inte ens BLÅ-grå utan himlen är MER grå än blå…..

 65. Bäckmans juni 28, 2018 den 8:11 e m #

  Kanske mer plan nu än tidigare?
  Däremot har CIA erkänt vad dom håller på med(STRATOSPHERIC AEROSOL INJECTION):

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: