Extremt oväder i Dubai orsakad av ”cloudseeding”?

19 Apr

Kaos uppstod i Dubai i Förenade Arabemiraten efter det kraftigaste regnfallet på 75 år. Det registrerades mer än 250 mm nederbörd på mindre än 1 dygn på onsdagen, enligt statliga kanaler. Nu diskuteras att orsaken var ett medvetet försök att skapa nederbörd genom sk “cloud seeding”. Läs mer på Newsvoice

Svenska Dagbladet: Ihopfösta moln som skapar superregn – var det cloud seeding som låg bakom de enorma regnmängderna? Flera Dubai­bor jag talat med tror att landets teknik med artificiellt regn orsakade översvämningarna, skriver Gunilla von Hall.

Men så har vi Anna Rutgersson, protessor i meterologi P1 Sveriges Radio, som förklarar bort att Dubai fick ett års nederbörd under ett dygn, med att det är klimatförändringnen som orsakar att haven är varmare som i sin tur orsakade ovädret i Dubai. Visserligen medger hon att det pågår manipulering av vädret.

Att professorn håller fast vid villfarelsen att vi har en global uppvärmning, är ju ganska så väntat, men intressant ändå att hon medgav att det pågår vädermanipulering.

Lämna en kommentar